dobrinca

Patru dimensiuni cheie criterii-de-selectie-a-managerilor-expatriat

Posted on: noiembrie 30, 2010

V-ati gandit vreodata, in cazul in care sunteti manager intr-o companie multinationala si doriti sa mergeti sa lucrati la o filiala aflata in strainatate, de ce anume vor tine cont recruterii? Iata cateva informatii utile si la indemana oricui pentru a stii din timp conform caror criterii vom fii analizati: intr-adevar, calitatile unui bun manager pe plan local trebuie sa se regaseasca in managerul international, insa, specificul international cere si unele atribute suplimentare, esentiale in succesul unei misiuni in strainatate. Pentru a se evita ratele de esec, specialistii au identificat patru dimensiuni cheie in procesul de adaptare al expatriatilor:

1. Orientarea spre sine – se refera la activitatile menite sa duca la o intarire a increderii in sine intr-un mediu cultural diferit. Acesta dimensiune analizeaza trei aspecte: – adaptarea metodelor de reimprospatare a fortelor (implica inlocuirea activitatilor culturale de recreere, de acasa, cu cele din tara straina); – reducerea stresului, hobby; – competente tehnice, si anume increderea pe care managerul o are in propriile cunostinte tehnice.

2. Orientarea spre ceilalti – implica automat capacitatea pe care managerul o are in a interactiona in mod eficace si eficient cu oamenii din tara gazda, se analizeaza dorinta de comunicare.

3. Dimensiunea perceptuala – se refera la capacitatea managerului de a intelege de ce localnicii actioneaza in felul in care o fac. Acasta abilitate este foarte importanta deoarece are ca rezultat reducerea stresului provocat de nesiguranta relatiilor interpersonale, prin posibilitatea prevederii actiunilor viitoare a managerilor localnici.

4. Duritatea contactului cu o cultura diferita – aceasta dimensiune arata faptul ca gradul de adaptare a managerilor depinde de tara in care isi vor desfasura misiunea. Cu cat diferentele culturale sunt mai mari, cu atata va fi mai dificila adaptarea.

sursa:www.informatiiprofesionale.ro

Lasă un comentariu

Nichici Dobrinca

Despre mine

Calendar

noiembrie 2010
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930