dobrinca

Gesturile care tradeaza in timpul interviului

Posted on: decembrie 4, 2010

In primul rand, trebuie sa fiti naturali, dar fara a exagera, persoanele cu care veti sustine interviul nu sunt inca prietenii vostri. Persoana cu care veti sustine interviul de angajare nu este un monstru!  Fiti destinsi, fara a fi timizi, fiti voi insiva dar fara a deveni penibili.

Chiar daca discursul vostru si argumentele voastre sunt convingatoare, exista anumite gesturi care pot sa tradeze si sa distruga toate eforturile voastre. Corpul vostru traduce toate gandurile voastre, chiar daca sunteti sau nu constienti de acest lucru.

Va prezentam cateva erori pe care trebuie sa le evitati in timpul interviului de angajare:

– Testul strangerii mainii. Incercati sa fiti fermi. Fixati privirea interlocutorului in momentul in care ii strangeti mana, acest lucru demonstrand dorinta voastra de a discuta, fara frica si teama. Daca sunteti timid, controlati putin acest lucru.

– Cand ascultati persoana din fata voastra, puneti 1 sau mai mule degete peste gura. Acest lucru indica faptul ca va pregatiti sa spuneti ceva. Raspunsul nu trebuie sa fie spontan, ci trebuie sa aratati ca vreti sa spuneti ceva.

– Jocul cu un stilou sau cu un alt obiect. In acest fel incercati sa eliminati stresul, deoarece aceste gesturi nu sunt naturale. In plus, riscati sa-l agasati pe angajator cu aceste lucruri. Este mai bine sa-l avertizati inca de la inceputul intalnirii despre faptul ca sunteti putin stresati. Angajatorul va intelege acest lucru, va incerca sa va ajute si va aprecia sinceritatea voastra.

– Stand lateral sau pe marginea scaunului. Voluntar va asezati intr-un mod nu foarte confortabil. De ce? Nu va simtiti in largul vostru? In acest caz persoana din fata voastra va intelege ca vreti sa plecati mai repede. Daca va asezati confortabil toata lumea se va simti bine.

– Evitati sa ascultati linistit cu gura intredeschisa ceea ce spune angajatorul. In momentul in care v-a chemat la un interviu, angajatorul vrea sa afle raspunsuri la anumite intrebari. Asteapta din partea voastra implicare si dinamism.

Tineti cont de aceste sfaturi pentru a reusi sa aveti un interviu castigator. Un interviu de angajare este o intalnire intre doi profesionisti!

Lasă un comentariu

Nichici Dobrinca

Despre mine

Calendar

decembrie 2010
L M M J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031