dobrinca

Prezentarea la cel de-al doilea interviu

Posted on: decembrie 4, 2010

Ai reusit! Ai trecut cu brio de primul interviu si ai fost invitata la cel de-al doilea. Ce se intampla acum? Cum te poti folosi cel de-al doilea interviu pentru a fi in sfarsit angajata? Acum trebuie sa fii constienta ca firma e interesata de tine, caci altfel nu te-ar fi chemat. Iata cateva sugestii pentru a nu da cu piciorul ocaziei!

Fa rost de program

Uneori, cel de-al doilea interviu poate dura toata ziua. Te poti intalni cu manageri, directori, alti angajati, iar asta dureaza. Intreaba persoana care te suna sa te cheme la interviu la ce anume ar trebui sa te astepti in acea zi.

Documenteaza-te

Afla tot ce se poate despre companie. Foloseste-te de internet, de ultimele informatii si stiri, iar daca se poate, fa rost si de informatii interne.

Revizuieste intrebarile si raspunsurile de interviu

Se poate sa ti se puna aceleasi intrebari ca la primul interviu, asa c-ar fi bine sa revizuiesti foile cu pricina si sa le spui cu voce tare, pentru a deveni confortabila cu raspunsurile pe care le vei da.

Imbraca-te profesionist

Chiar daca locul de munca este unul casual, pana primesti jobul trebuie sa te imbraci in tinuta de afaceri, daca nu ti se cere altfel.

Interviul la pranz sau la cina

Cand cel de-al doilea interviu dureaza toata ziua, e foarte posibil ca programul sa includa si o masa. Aici, angajatorul iti va verifica manierele si capacitatea de comunicare. Ultimul lucru pe care vrei sa-l faci aici este sa versi bautura (non-alcoolica, desigur) sau sa imprastii mancarea pe toata masa.

Ce nu ai intrebat pana acum?

Ai uitat sa mentionezi sau sa intrebi ceva la primul interviu? Acum e momentul sa deschizi gura! Tot acum e si momentul sa ceri fisa postului si sa intrebi despre structura organizationala a companiei si cam pe unde te situezi tu.

Daca ti se face oferta pe loc?

Daca se intampla acest lucru, nu trebuie sa dai un raspuns imediat, decat daca esti 100% sigura ca vrei jobul. Totul poate parea perfect cabd esti acolo, insa odata ce vei avea sansa sa te gandesti mai bine la oferta si la companie s-ar putea sa nu mai para atat de minunat. Cere sa ti se acorde un timp de gandire inainte de a le comunica decizia ta.

Lasă un comentariu

Nichici Dobrinca

Despre mine

Calendar

decembrie 2010
L M M J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031